popravak ekrana

Zamjena ekrana na mobitelu

Popravak ekrana mobitela je prvo što vam padne napamet kada vam mobitel padne iz ruke, možda čak i prije nego provjerite je li puknut ekran na mobitelu. Zaslon na vašem mobitelu mogao bi biti njegov najosjetljiviji segment.

Dakle, kako biste popravili ekran svog mobitela? Možete kontaktirati stručnjaka, obično ovlaštene predstavnike proizvođača telefona ili vanjskog servisera. Ili opet možete sami kupiti bitne dijelove i alate, i učiniti to bez ičije pomoći. No “uradi sam” rješenja ne preporučamo, ne zato što se ne mogu odraditi, nego je vrlo teško osigurati čistu okolinu bez statičkog naboja prilikom servisiranja kod kuće.

Ukoliko odlazite službenom predstavništvu za vaš brend na servis često se dogodi da ćete danima biti bez uređaja. Najčešće zato što neke premium marke šalju vaš mobitel u centralni servis ili se čeka na neki dio jer se umjesto popravka samo radi zamjena.

S druge strane, svoj telefon možete odnijeti u drugi servis mobitela. Ostali serviseri uvijek prvo provjere je li kvar uopće moguće popraviti ili se baš mora raditi zamjena dijelova. Kada je kvar moguće popraviti, to obično traje mnogo kraće nego da čekate neke dijelove. U slučajevima kada se kvar ne može riješiti popravkom, nego isključivo zamjenom dijelova čak i tada servis može biti brz jer možda se radi o češćem kvaru pa već imaju potrebne dijelove kod sebe.

Kod servisa ili zamjene zaslona, budite jako oprezni s ponudama, posebno ako zvuče jako jeftino i pristupačno. Izgledi su veliki da ćete dobiti dijelove ispod standarda. Možda je to još jedan komad stakla, ali ne prepoznajete o kakvom se staklu radi.

Premium modeli mobilnih uređaja s razlogom koriste skuplje komponente i njihova zamjena će također koštati. Ako vam netko kaže da to može napraviti za daleko manje novca, nešto je sumnjivo.

S druge strane, s uradi sam pristupom bi mogli pokušati uštedjeti nešto novca. No zamjena zaslona na mobitelima danas je gotovo medicinski osjetljiv postupak. Postoji mnoštvo malih šarafića i spojeva na koje se mora jako paziti. Kada podignete zaslon s uređaja mogu se pojaviti problemi na koje niste niti pomislili. Ne zaboravite da današnji modeli često imaju slušalicu odmah iza zaslona. Bilo kako bilo, medicinski postupak zamjene zaslona nije za svakoga, zato je bolje obratiti se nama.

 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)