5 najčešćih kvarova na mobitelu

Servis mobitela dolazi na red tek kada se pojavi kvar na telefonu ili nesreća koja vas tjera da budete zabrinuti oko načina na koji ćete ga riješiti. Mnogi od nas ne znaju je li problem s našim mobitelom uobičajen problem koji se može jednostavno riješiti ili ne. Ta nas nesvjesnost često navodi na pogrešnu odluku poput zamjene mobitela umjesto popravka.

 

Problem sa zvukom na mobitelu

Nepravilan zvuk ili izostanak zvuka zvučnika ili mikrofona čest je problem i odmah pomišljate da ne radi zvuk na mobitelu. Ponekad audio datoteke ne emitiraju zvuk jer su one problematične ili su kodirane s codecom koji mobilni uređaj ne prepoznaje . Drugi razlozi mogu biti razni, poput oštećenog ili neispravnog zvučnog sustava, zvučnika, mikrofona, gumba za glasnoću ili utičnice za slušalice.

Napuknuti zaslon mobitela

Mobilni telefoni ne samo da iz dana u dan postaju sve uglađeniji, već i lomljiviji nego ikad. Pad sa znatno niske visine također može napuknuti zaslon. Dok putujete na posao ili negdje drugdje, promotrite ljude oko sebe i primijetit ćete da većina njih koristi smartphone s napuknutim ekranom. Ovo je čest problem koji također ima brzo rješenje. Jednostavna zamjena zaslona mobitela može vaš telefon ponovno učiniti da bude kao nov.

Oštećenje uzrokovano vodom

Vaš telefon može skliznuti u toalet, kadu ili bilo koju drugu vodenu površinu. Također bi mogao pretrpjeti prolijevanje tekućine po njemu. Ukratko bio je pod vodom. Ako se takvo što dogodi, što trebate učiniti sljedeće? Neki vam ljudi ili članci mogu savjetovati da telefon zakopate u nekuhanu rižu, ali to u stvarnosti rijetko pomaže osim ako ste izuzetno brzi. Umjesto toga u nekim slučajevima riža može dodatno oštetiti vaš mobitel svojim sadržajem škroba koji se otopi u vodi koja je u izravnom kontaktu sa zrnima riže.

Voda, odnosno reakcija metala s ionima u vodi, nagriza unutarnje dijelove i sklopove. Dakle, telefon oštećen vodom u najvećem broju slučajeva zahtijeva popravak stručnog tehničara.

Pokvareni gumbi na mobitelu

Gumbi za napajanje i gumb ispod zaslona koriste se najviše puta u danu. Stoga su skloniji lomljenju ili kvaru nego drugi gumbi. Upravljanje telefonom bez ova dva važna gumba postaje prilično težak posao. Da biste riješili problem i vratili besprijekorno funkcioniranje gumba, servis mobitela je dobro rješenje. Bilo kakvo uradi sam rješenje uglavnom ne prolazi dobro kada glavni gumbi stradaju.

Pad sustava mobitela

Mobitel koji se primarno koristi za pregledavanje interneta može postati žrtva napada virusa koji ruše sustav. Drugi razlozi za to mogu biti problem matične ploče ili preopterećenost podacima. Ponekad je razlog i novo ažuriranje operativnog sustava za koji vaš hardware nije spreman i kod pokušaja instalacije mobitel se pretvori u beskorisnu “ciglu”.

Koji god razlog bio, pad sustava ostavlja telefon mrtvim što može riješiti samo stručna osoba u servisu.

 

Priključak za punjenje mobitela ne radi

Svi punimo svoje telefone barem jednom dnevno, a neki čak više od jednom. Rijetki su oni koji uspiju koristiti mobitel više od jednog dana u jedno punjenje. To utječe na stanje priključka za punjenje. Umetanje kabela svakodnevno malo pomalo iskrivljuje priključak što dovodi do gubitka kontakta s kabelom. U takvom stanju električna struja ne može teći u telefon, što čini punjenje nemogućim. Problem s priključkom za punjenje može se riješiti samo u iskusnom centru za popravak mobitela.

 

Ako se vaš telefon ikada susreće s bilo kojim od gore navedenih problema, potražite pomoć stručnog servisa za popravak kako biste vratili svoj telefon u uporabno stanje. Neki od problema mogu se riješiti “uradi sam” verzijama, ali često vam nedostaju specifični alati i čista okolina za rad. Neiskustvo i nedostatak znanja mogu dodatno pogoršati problem. Dakle, pustite stručnjake da rade svoj posao, a vi opušteno donesite mobitel kod nas.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)